maternity – Τσιρώνης Βρεφικά

Αναζήτηση

καισαρική_τομή

3 αλήθειες για την καισαρική τομή που όλοι πρέπει να ξέρουν

Το να είσαι μητέρα δεν είναι εύκολη υπόθεση: περιλαμβάνει πολλές ευθύνες, προσπάθειες αλλά και τεράστιες ανταμοιβές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς, θέλουμε να ενθαρρύνουμε αυτές τις σπουδαίες γυναίκες που έχουν περάσει από μια καισαρική τομή, να φορούν με περηφάνια το “σήμα της ευτυχίας.”
Η γέννηση με καισαρική τομή απαιτεί ένα τεράστιο ποσοστό θάρρους και δύναμης, και μόνο μια γυναίκα, μια μητέρα, μπορεί αντιμετωπίσει το θέμα με ηρωικό και αξιοθαύμαστο τρόπο. Εδώ σας παραθέτουμε 3 αλήθειες που μόνο οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε καισαρική τομή γνωρίζουν.

1. Με θάρρος αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της χειρουργικής επέμβασης

Μπορεί να νομίζετε ότι μια καισαρική τομή, είναι μια κοινή διαδικασία, αλλά θεωρείται ότι είναι μια σημαντική χειρουργική επέμβαση. Και όπως και τα άλλα είδη των μεγάλων χειρουργικών επεμβάσεων, έτσι και η καισαρική τομή, φέρει κινδύνους τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί .

Επιπλέον, είναι πολύ δύσκολο για το μελλοντικό πατέρα ή τα μέλη της οικογένειας, να είναι παρόντες στο χειρουργείο κατά τη διάρκεια του τοκετού. Η μέλλουσα μητέρα λοιπόν είναι μόνη της, χωρίς τη δυνατότητα λήψης υποστήριξης, και γεμάτη αβεβαιότητα.

Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερο παράδειγμα της μάχης που καλείται να δώσει εκείνη τη στιγμή, από εκείνο, όπου ο φόβος και η μοναξιά δίνουν αγώνα εσωτερικά εναντίον της δύναμης, της θέλησης, και της άνευ όρων αγάπης, προκειμένου αυτή η γυναίκα να λάβει αυτό το όμορφο δώρο, το μωρό της.

Επικροτούμε κάθε μία από αυτές τις μητέρες που κουβαλούν αυτό το μικρό σημάδι της καισαρικής τομής που τους κάνει να μην ξεχνούν από τι δημιουργήθηκε. Έτσι, αγαπητές μητέρες, να φέρετε το όμορφο σημάδι σας με υπερηφάνεια, να μην το κρύβετε, να μην το καλύπτετε, επειδή δεν έχει κάθε γυναίκα αυτό το υπέροχο προνόμιο.

2. Δεν γνωρίζουν εάν όλα είναι εντάξει μέχρις ότου εξέλθουν του χειρουργείου

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κίνδυνος δεν τελειώνει με τη γέννηση του μωρού. Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί δεν μπορούν να καθορίσουν αν η καισαρική ήταν επιτυχής, μέχρι η μητέρα πλέον επανέλθει πλήρως από την αναισθησία

Επιπλέον, υπάρχει μια λεπτομέρεια που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν. Κατά τη διάρκεια μιας καισαρικής τομής η μητέρα έχει τις αισθήσεις της – δεν αισθάνεται πόνο, αλλά μπορεί να αισθάνεται όλη την κίνηση που συμβαίνει στο εσωτερικό της. Είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα όπου εάν δεν είναι ενήμερη γι αυτό, μπορεί να αποτελέσει τραυματική εμπειρία. Ακόμα κι έτσι, περνά την όλη διαδικασία με πολύ θάρρος και δύναμη επειδή γνωρίζει ότι η ανταμοιβή είναι μεγάλη.

3. Αναρρώνει από την καισαρική τομή ως αληθινή ηρωίδα

Όταν ένα παιδί γεννιέται, ο κόσμος της μητέρας περιστρέφεται γύρω του και καλείται να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του. Αυτό απαιτεί μια επιμελή καθημερινή προετοιμασία που συχνά είναι εξαντλητική. Φανταστείτε να κάνει όλα αυτά με πόνο και δυσφορία που είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της διαδικασίας ανάρρωσης μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Αυτό την καθιστά ακόμη πιο ισχυρή, διασχίζοντας το κατώφλι του πόνου, και την ανάπτυξη μιας εσωτερικής δύναμης που μόνο μια μητέρα μπορεί να έχει.

Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο είναι, το κάνουν με ένα χαμόγελο και με όλη τους την αγάπη. Επειδή για κάθε λεπτό που μένουν άγρυπνες και κάθε πάνα που αλλάζουν – το κάθε χαμόγελο και η δυνατότητα να κρατήσουν αυτό το μικρό χεράκι, να αισθανθούν την αναπνοή του, και την υπέροχη μυρωδιά του νεογέννητου τις ανταμείβει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκονται σε αυτόν τον κόσμο, να κάνουν αυτή τη μικρή προέκταση του εαυτού τους ευτυχισμένη.

Επικροτούμε κάθε μία από αυτές τις μητέρες που κουβαλούν αυτό το μικρό σημάδι της καισαρικής τομής που τους κάνει να μην ξεχνούν από τι δημιουργήθηκε. Έτσι, αγαπητές μητέρες, να φέρετε το όμορφο σημάδι σας με υπερηφάνεια, να μην το κρύβετε, να μην το καλύπτετε, επειδή δεν έχει κάθε γυναίκα αυτό το υπέροχο προνόμιο.