Αναζήτηση

Συστήματα ενδοεπικοινωνίας μωρού

Συστήματα ενδοεπικοινωνίας μωρού

Τα baby monitor ή αλλίως συστήματα ενδοεπικοινωνίας μωρού, συμπεριλαμβάνεται στις λίστες  αγορών πολλών υποψήφιων  γονέων.

Οι επιλογές ανάμεσα στις ενδοεπικοινωνίες είναι οι εξής:

Αναλογική ενδοεπικοινωνία: Η μετάδοση του σήματος γίνεται αναλογικά. Είναι συνήθως και οι πιο οικονομικές ενδοεπικοινωνίες από όλα τα είδη. Η εμβέλεια του σήματος μπορεί να φτάσει και τα 150m χωρίς εμπόδια (τοίχοι – όροφο με όροφο). Στα μειονεκτήματα τους θα συγκαταλέγαμε το ότι δεν έχουν τόσο καθαρό σήμα όσο οι ψηφιακές και ότι είναι σχετικά πιο ευαίσθητες στην παρεμβολή τους σήματος τους από άλλες ηλεκτρικές συσκευές στον κοντινό περιβάλλοντα χώρο.

Ψηφιακή ενδοεπικοινωνία (DECT): Αυτές  παρέχουν καθαρότερο ήχο από την αναλογική, συνήθως με πολύ λιγότερες παρεμβολές. Έχουν μεγάλη ακτίνα λειτουργίας που μπορεί να ξεπεράσει τα 300m σε ανοιχτό χώρο και τα 50m σε κλειστό χώρο. Έτσι ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί απροβλημάτιστα για επικοινωνία από όροφο σε όροφο, σε ένα σπίτι τύπου μεζονέτα ή ακόμα να είστε σε επαφή με το μωράκι σας ακόμα και όταν π.χ. είστε έξω στον κήπο σας κάνοντας κάποια εργασία.

Οι ενδοεπικοινωνίες  αποτελούνται συνήθως από δύο συσκευές: μία συσκευή στο δωμάτιο του μωρού(πομπός) και μία για όπου είναι ο γονέας(δέκτης), επιτρέποντάς τους να ακούσουν ή ακόμη και να δουν το μωρό τους. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι.

Ενδοεπικοινωνίες ήχου: Αυτό είναι το πιο γνωστό είδος ενδοεπικοινωνίας. Υπάρχει ένας πομπός στο δωμάτιο του παιδιού, που μεταδίδει τον ήχο σε έναν δέκτη, επιτρέποντας να ακούτε το μωρό σας.

Ενδοεπικοινωνία με κάμερα: Οι ενδοεπικοινωνίες αυτές έχουν ενσωματωμένη μια  μικρή κάμερα στην συσκευή που τοποθετείται στο δωμάτιο του παιδιού και σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε το μωρό σας, καθώς και να είστε σε θέση να το ακούσετε. Πολλές από αυτές  έχουν και νυχτερινή όραση, ώστε να λειτουργούν ακόμη και με τα φώτα σβηστά.

Άλλα χρήσιμα πρόσθετα χαρακτηριστικά είναι ότι υπάρχουν ενδοεπικοινωνίες που περιλαμβάνουν: μετρητή θερμοκρασίας δωματίου, οθόνη φως ήχο-ευαίσθητη που φωτίζει περισσότερο όταν  το μωρό σας  κινείται , φωτάκι νύχτας, η ικανότητα να παίξει νανουρίσματα, ένα προειδοποιητικό σήμα ότι είναι εκτός εμβέλειας , ένα δείκτη  μέτρησης της μπαταρίας και “talk-back” (αμφίδρομη επικοινωνία) εγκατάσταση, επιτρέποντάς σας να μιλάτε στο μωρό σας.